Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Hva er naprapati?

Naprapati betyr å behandle årsaken til smerte. Dette omfatter forebygging, utredning og behandling av funksjonsforstyrrelser og smertefulle tilstander i støtte- og bevegelsesapparatet.

Naprapati er en manuell behandlingsform hvor vi benytter oss av massasje, muskeltøyninger, triggerpunktsbehandling med og uten nåler, mobilisering og manipulasjon for å få bukt med forstyrrelser i bevegelsessystemet. Selve navnet naprapati kommer fra det tsjekkiske ordet "naprapavit" som betyr å korrigere og gresk "phatos" som betyr lidelse eller smerte. Satt sammen betyr det å korrigere årsaken til smerte.

Behandlingsformen har sin opprinnelse fra USA og kommer opprinnelig fra kiropraktikken. Den ble utformet av Oakley Smith, en kiropraktor som forsket og underviste ved Palmerinstituttet (lærersetet for kiropraktikk i USA). Smith konsentrerte seg om hele kroppen, ikke bare skjelettet, men også muskler, sener og ledd som er knyttet til det. På sin studiereise gjennom Europa fikk han kontakt med tsjekkere i Tyskland som delte hans syn på helhetlig behandling. I 1907 startet Oakley Smith en egen skole i naprapati.

Hva en naprapat kan behandle

Listen er ikke uttømmende. Naprapater arbeider også med forebygging og ergonomisk rådgivning. Vi i Ryggakutten kommer gjerne på bedriftsbesøk og både tips og råd og fysisk forebyggende behandling av de ansatte.

Hvordan blir man naprapat?

Utdannelse til naprapat: Det finnes i dag tre godkjente skoler i verden - Naprapathögskolan i Stockholm, Chicago National college of Naprapathy og Naprapathøgskolen i Finland. Det er også planlagt en Naprapathøgskole i Oslo i nærmeste framtid.

Skolen er en fireårig heltidsutdannelse og i tillegg tilkommer ett års praksis for offentlig godkjennelse i Sverige. Studentene blir bevilget støtte fra Statens Lånekasse.

Alle lærere har høy utdannelse innen sine fag, f.eks. leger, ortopedkirurger, neurologer, naprapater,

kiropraktorer, osv.

Leg naprapat

Manipulasjon av hæl med drop-teknikk

Manipulasjon av nakke

Manipulasjon av nakke

Leg check

'Leg check'

Manipulasjon av korsbein med drop-teknikk

Manipulasjon av korsbein med drop-teknikk

Vi holder til i Oslo og Lillestrøm

Bestill time nedenfor


Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Personvernerklæring

Logg inn